Preporučljiva prehrana za rak dojke

prehrana za rak dojkePriroda je puna lijekova koji mogu pomoći sprječavanju raka dojke.

Istraživanja pokazuju da žene koje boluju od raka dojke imaju manju koncentraciju betakarotena u krvi i C-vitamina. Uzimanje više žutog i crvenog voća te lisnatog zelenog povrća, koje je bogato i vitaminom C i betakarotenom, može pomoći smanjivanju rizika od raka dojke.

Žene koje boluju od raka dojke imaju višu razinu estrogena u krvi od normalne. Estrogen može pospješiti rast određenih vrsta tumora osjetljivih na estrogen, posebice tumore dojke i reproduktivnog sustava. Bilo koja tvar koja snižava ili kontrolira razinu estrogena u krvi može pomoći sprječavanju određenih vrsta raka dojke.

Prehrana

Jedite hranu bogatu ;

betakarotenom

–         Mango

–         Breskve

–         Špinat

Omega-3 masnim kiselinama

–         Tunjevina

–         Srdele

–         Grgeč

Vitaminom C

–         Agrumi

–         Grašak

–         Prokulice

Povrće iz porodice kupusnjača

–         Kelj pupčar

–         Kupus

–         Prokulice

–         Brokula.

Indoli, spojevi koje nalazimo u porodici kupusnjača, mogu spriječiti rak dezaktiviranjem sastojaka estrogena koji potiču rast tumora. Prokulice također sadržavaju sulforafan, sastojak koji može spriječiti karcinogene da uništavaju zdrave stanice.

Žene koje su imale rak dojke trebale bi smanjiti unos masnoća. Istraživači u Journal of National Cancer Institute zaključili su prema rezultatima istraživanja, žene koje su bolovale od raka dojke i koje su prije operacije jele masnu hranu, nakon operacije češće ponovno dobivale rak dojke negoli one koje su jele manje masnu hranu.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply