Pretilost djece

pretila djeca, debljina, facebookPretilost se definira kao prekomjerno nakupljanje masnog tkiva. Pretilost je prisutna kada je ukupna težina viša od 25% masti kod dječaka i više od 32% masti kod djevojčica.

Uzroci debljanja:

  • Obitelj: ima ključ održavanje djetetove tjelesne mase, ukoliko u obitelji ne postoji pravilne prehrambene navike, postoji veća mogućnost da će dijete biti pretilo. Dijete upija kao sužva, ukoliko dijete vidi da roditelji jedu“ brzu hranu!“ i ono će posegnuti za tim.
  • Tjelesna aktivnost: djeca sve više provode vremena pred televizorom i na društvenim mrežama poput facebook-a, što rezultira slabom pokretljivošću i debljinom.
  • Naslijeđe: nezdravo se hranite, malo se krećete i imate nekoga u obitelji da ima problema s tjelesnom težinom, tada geni rade protiv Vas i znajte da će te se udebljati.

Savjeti :

  • Pokušajte kao roditelj radi svoje djece promijeniti prehrambene navike. Prestanite koristiti mikrovalnu, pokušajte pronaći u knjigama pa i na internetu recepte za jela koja možete spremiti sami doma. Neka vaša prehrana bude bogata voćem i povrćem. Vrlo je jednostavno spremiti juhe od povrća, treba vam pola sata.
  • Potaknite svoju djecu da što više vremena provode vani na svježem zraku. Da biste smršavjeli nije potrebno odlaziti u teretane, jednostavno malo prošetajte u prirodi svaki dan i učinit ćete veliku stvar za vas i vaše dijete.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.