Priprema kože za proljeće

kako pripremiti kožu za proljeće, koža, zdravlje, prehrana

Koža i proljeće, da li je potrebna priprema kože za proljeće? Što mislite o tome?

Zimski zrak bitno utječe na kožu. Koža postaje suha i hrapava. Vlažnost zraka, vruće kupke i tuširanja te zrak u zatvorenim prostorijama dodatno još utječe na kožu pa se često javlja svrbež i upale. Budući da zimi nosimo dosta odjeće, suha koža se ne vidi, međutim dolaskom proljeća slojevi odjeće postaju sve tanji i tanji te naša koža počinje dolaziti do izražaja.

Priprema kože za proljeće

Uklonite suhu kožu

Da biste vratili koži sjaj, najprije uklonite suhu kože i to sa prirodnim sastojcima koje imate već u kućanstvu. Uzmite malu šalicu za kavu te u njoj pomiješajte malu žlicu bijelog ili smeđeg šećer sa žlicom meda. Umijte se i dok je koža još mokra, lagano masirajte lice i tijelo sa pripremljenom mješavinom. Ponovite postupak dva-tri puta tjedno i već nakon prvog tjedna primijetit ćete razliku.

Tuširajte se mlakom vodom

Vruća voda je najveći neprijatelj za vašu kožu. Zimi je hladno, pa većina osoba da bi se ugrijala tušira se vrućom vodom, međutim to dodano još isušuje kože jer utječe na cirkulaciju krvi, odnosno usporava je i koža gubi potrebnu količinu kisika što utječe i na njenu elastičnost. Stoga predlažemo da se tuširate mlakom vodom i odmah nakon tuširanja nanesite losion koji će vrlo brzo koži vratiti vlažnost što će rezultirati zdravim sjajem kože.

Učinite svoje ruke i noge glatkima

Zimi se najviše isuše ruke i stopala. Na tržištu se nalaze različite kreme za suhe ruke. Mi predlažemo za brzo obnavljanje kože ruku, kreme koje sadrže ekstrakt nevena i maslinovog ulja jer djeluje do najdubljih slojeva kože te kreme koje sadrže dosta vitamina E koji je važan za obnovu kože te ujedno usporava proces starenja. Za uklanjanje suhe kože sa stopala predlažemo korištenje rašpice za uklanjanje kože koju možete nabavit u većini drogerija. Noge najprije namočite u toplu vodu u koju ste prethodno dodali ocat ili sodu bikarbonu, neugodnog je mirisa ali najprije će ukloniti suhu kožu te nakon toga koristite rašpicu te namažite stopala vazelinom i prespavajte u čarapama. Ponavljajte postupak dva-tri puta tjedno.

Ne zaboravite ispucale usne

Usne je najbolje prije spavanja „izribati“ šećerom i nakon toga nanijeti vazelin ili balzam za usne. Predlažemo kad ste doma da nanosite vazelin ili balzam, a van kuće nanesite sjajilo za usne ili ruž.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply