Priroda u službi ljepote

prirodni preparati za kožuNajljepši dio dana je kada za sobom zatvorimo vrata kupaonice i uronimo u mirisnu kadu. Najljepša i najpoznatija egipatska kraljica Cleopatra već je u svoje vrijeme dobro znala da prirodni sastojci ne služe samo za čišćenje tijela nego da su i oaza ljepote.

Prirodni sastojci poput meda i mlijeka prekrasno njeguju kožu. Med je bogat vitaminima, aminokiselinama, enzimima i mineralima. Uklanja mikrobe i gljivice sa kože, ubija bakterije i tako sprječava infekcije. Dobar je i za borbu protiv akni i bubuljica te dubinski čisti kožu. Mlijeko smiruje nadraženu, suhu i upaljenu kožu. Kombinacija meda i mlijeka je pravi koktel za vašu kožu.

Dovoljno je 2-3 puta tjedno pomiješati med i mlijeko, neka smjesa bude malo gušća. Namažite na svoje lice, ostavite nekoliko minuta i isperite toplom vodom ili mlijekom. Već sljedeći dan primijetit ćete koliko vam je koža sjajnija.

Ljuti đumbir ili morska sol mogu ublažiti ružan izgled „narančine kože“ kod tvrdokornog celulita.

Pomiješajte 100 ml slatkog vrhnja, šalicu meda i 10 kapi eteričnog ulja od naranče. Mješavinu ulijte u toplu vodu i opustite se u kadi. Nakon 20 minuta vša koža će biti baršunasto meka.

Problematičnu kožu sa puno prištića i akni možete tretirati sa vodom i sodom bikarbonom. Pomiješajte malo sode bikarbone i vode. Namažite sa smjesom lice. Ostavite neko vrijeme dok se smjesa ne osuši i isperite. Nakon ovog tretmana koža će vam biti mekana. Ukoliko vaša koža uživa u ovoj mješavini, možete je koristiti nekoliko puta tjedno.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply