Prirodna krema za sjajno lice

prirodna krema za sjajno licePomiješajte nekoliko namirnica u svom kućanstvu i dobit ćete idealnu kremu za vašu kožu.

Koža je najosjetljiviji organ jer je stalno izložena okolini. Potrebno joj je određeno vrijeme da se prilagodi vanjskim uvjetima. Najosjetljivije razdoblje za kožu su proljeće i jesen. Također, koža zahtjeva različitu zaštitu tijekom ljeta i zime. Ljeti je važno zaštititi kožu od prejakog sunca, dok je zimi važno osigurati vlažnost. Vjerovatno ste već primjetili da se koža mijenja i da postaje suha.

Predlažem pripravu kreme za lice koju možete sami napraviti doma. Većinu sastojaka već imate u svom kućanstvu :

  • Lanolin (možete kupiti u ljekarnama)
  • Maslinovo ulje
  • Med
  • Mlijeko

Lanolin malo razrijedite vodom. Promijenit će boju od žućkaste u bijelu. Dodajte ostale sastojke. Rok trajanje kreme je tri mjeseca. Već nakon par dana primijetit ćete razliku na koži lica.

Gustoću kreme prilagođavajte kako vama odgovara. Ako želite noćnu kremu, ostavite je malo gušću i dodajte malo više meda.

Lanolin je zapravo baza, kao i voda. Maslinovo ulje će vam hidratizirati kožu. Kombinacija meda i mlijeka vam je već poznata. Imate li upaljene akne i prištiće, med će to vrlo brzo izliječiti.

Dobili ste vrlo kvalitetnu kremu za lice, bez ikakvih toksičnih sastojaka. I što je još važnije, koža će vam biti zdrava i uistinu sjajna.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply