Prirodni antibiotici

češnjak, prehlada, gripa, imunitetDa li znate da postoje prirodni antibiotici koji se nalazi u hrani. Često posežete za “umjetnim”-sintetskim pojačivačima imuniteta i time umjesto da ojačate imunološki, vi na njega djelujete negativno.

Zašto su bolji prirodni antibiotici u odnosu na sintetske?

 Prirodni antibiotici se nalaze u hrani u prirodnom obliku, dok umjetni se dobivaju u laboratoriju. Osim toga na umjetne antibiotike se stvara rezistencija, tako da bakterija postane otporna na antibiotik. Dok se na prirodne antibiotike ne stvara otpornost. Kod bilo kakvih oboljenja, svakako se konzultirajte sa liječnikom da vam odredi terapiju bilo sa prirodnim ili “umjetnim” antibioticima.

 U nastavku Vam donosimo dva najjača prirodna antibiotika koji se najčešće upotrebljavaju kod nas:

  • Češnjak ili bijeli luk : svaki liječnik ili nutricionist će preporučiti češnjak. Glavna osobina češnjaka je pozitivno imunološko djelovanje. Zahvaljujući tome organizam se bori protiv raznih bakterija, virusa i gljivica. Isto tako češnjak preventivno djeluje na zarazna oboljenja kao što su gripa i prehlada. Češnjak djeluje antioksidacijski te tako učinkovito štiti organizam od razornog djelovanja slobodnih radikala koji, pojednostavljeno rečeno, zdrave stanice pretvaraju u bolesne i uzrokuju različita kancerogena oboljenja.
  • Propolis: je jedan od mudrih antibiotika prirode koji ubija sve što smeta zdravom organizmu, te istovremeno čuva zdravo tkivo i liječi oboljelo. Propolis još nazivaju aktivni biostimulator koji doprinosi poboljašanju kompletnog stanja organizma, normalizaciji metabolizma i imuniteta. Propolis se sastoji od smole, voska, eteričnih ulja i peludi biljke sa koje je uzet.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.