Problemi s probavom tijekom putovanja?

probavne tegobe, putovanje, zatvor, dijarejaČesto putujete i imate problema s probavom? Savjetujemo što konzumirati, a što ne.

Veliki broj ljudi ima problema tijekom putovanja s probavom. Nekim osobama se nuspojave javljaju tijekom putovanja, a nekima nakon. Probavne tegobe izazivaju nelagodu, naročito ako niste u svom domu.

Trebali biste znati da promjena u sastavu tla, vode i sanitarni uvjeti često pridonose putničkim probavnim problemima. Kod nekih osoba dolazi do zatvora, dok kod drugih osoba uzrokuje dijareju.

Tijekom putovanja jako morate paziti što jedete i pijete. Nikako nemojte jesti sirovo voće i povrće, naročito nemojte jesti ako nije oguljeno. Pazite odakle pijete vodu. Najbolje bi bilo u tom slučaju piti vodu koju ste kupili u trgovini. Vašim probavnim tegobama neće pogodovati voda iz hotela jer najčešće je toče ravno iz slavine. Također, nemojte koristiti kockice leda, jer ne znate od kakve su vode.

Možda će vam zvučati neobično, ali poželjno bi bilo da na putovanje sa sobom ponesete acidofil. Pomoći će vam i ako imate zatvor i ako imate dijareju. Njegova ljekovitost je u tome da uspostavlja ravnotežu između dobrih i loših bakterija u crijevima.

Jeedite puno jogurta s aktivnim kulturama prije i nakon povratka s putovanja.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.