Zašto stalno razmišljamo o hrani?

zašto stalno razmišljamo o hraniStalno razmišljate o hrani i stalno ste gladni? Što se događa?

Većina osoba koje imaju problema s viškom kilograma ne mogu prestati razmišljati o hrani. Što se zapravo događa u našem organizmu, pa ne možemo prestati razmišljati o hrani?

Nažalost, nismo toga svjesni, ali mediji imaju veliki utjecaj na naš način razmišljanja i funkcioniranja. Stalno slušamo kako se potrebno zdravo hraniti, svakodnevno vježbati. Sve te informacija zapravo nas na neki način tjeraju da više razmišljamo o hrani. Što više razmišljamo, više smo gladni.

Znanstvenici smatraju da je još jedan od uzroka hrana bogata masnoćama, šećerom i soli. Svi ti štetni sastojci utječu na pravilno funkcioniranje mozga. Jednom kad se poremeti rad mozga, potrebno je puno više truda da se sve vrati u normalu. U ovom slučaju, potrebna je nagla promjena načina prehrane.

Također, na naše razmišljanje o hrani utječe okolina u kojoj se nalazimo (druženje s osobama koje su stalno gladne, kao i vi) i stres. Osoba se može i zdravo hraniti, ali ukoliko je pod stresom, metabolizam se poremeti.

Znanstvenici upozoravaju da može biti riječ o poremećaju u prehrani. Većinom se govori o anoreksiji i bulimiji, međutim postoji još vrsta poremećaja u prehrani. Još nije dan točan naziv ovom poremećaju, od kojeg pati sve više ljudi. Zapravo se radi o opsjednutošću hranom. Stalno razmišljate o hrani i to utječe na vaš svakodnevni život, liječnici preporučuju da se obratite stručnjacima koji se bave ovom opsesijom.

Još jedan od razloga može biti i loš izbor namirnica. Svaka namirnica osigurava nam različitu količinu energije. Jedete li namirnice koje vam ne osiguravaju dovoljno „goriva“ da izdržite cijeli dan, naravno da ćete stalno biti gladni i razmišljati o hrani.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply