Regulirajte probavu šljivom!

šljiva, probava, crijeva, zdravlje, prehranaImate problema sa stolicom, odnosno pražnjenjem crijeva? Uzmite najstariji pučki lijek za regulaciju probave – ŠLJIVU!

Šljiva je prirodni laksativ, koji za razliku od ostalih odnosno umjetnih laksativa, nema nikakav štetan učinak na ostale organe i nema opasnosti od navikavanja.

Šljiva sadrži pektin koji je odgovoran za mekšanje stolice. Poželjno ju je konzumirati ako imate problema sa hemoroidima ili crijevnim oboljenjima. Potiče crijeva na rad i pražnjenje i na taj način preventivno djeluje na nastanak raka debelog crijeva.

Osim što je zdrava za crijeva, također snižava kolesterol u krvi. Možete je koristiti u raznim dijetama. Pogotovo u dijetama koje su povezane sa oboljenjem bubrega, gihta, reumatizma, jetre.

Svakako je konzumirajte što više ako često osjećate umor ne samo od fizičkog rada nego i intelektualnog.

Od šljiva možete pripremiti pekmeze, džemove i marmelade. Pekmez  od šljiva je hranjiva namirnica, pogotovo preporučljiva djeci i ljudima starije dobi.

Najpoznatiji proizvod od šljive je svakako šljivovica. Ima ljekovita svojstva ako se pije u ograničenim količinama. Ljudi često vole jesti suhe šljive, naročito kompot koji je najbolji za liječenje hemoroida.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply