Romanesco brokula – zdravi užitak

Romanesco brokula – zdravi užitakOjačajte organizam egzotičnom romanesco brokulom. Romanesco brokula će sa svojim vitalnim tvarima spriječiti prehladu i gripu.

Romanesco brokula u svojim zelenim cvjetnim pupoljcimna sadrži mnoštvo vitamina i minerala. Jeste li znali da kuhana romanesco brokula sadrži više vitamina C od naranče? Brokula se preporuča ženama za prevenciju od osteoporoze jer brokula sadrži velike količine kalcija. Sadrži više kalcija od mlijeka i mliječnih proizvoda. Osim kalcija, u svojim pupoljcima ima kalija i željeza.

Želite li ojačati imunitet, konzumirajte što više romanesco brokule. Istraživanja su pokazala da su sve vrste brokule usoješne u prevenciji zloćudnih bolesti. Tvari koje se nalaze u brokuli, tzv. glukosinolati, kože razvoj tumora.

Brokula je svakako važni dio dijetalne prehrane. Slobodno je mogu konzumirati i osobe kojima je potrebna lagana prehrana.

Svježe ubranu brokulu poželjno je kozumirati odmah ili u roku od 2 do 3 dana jer nakon par dana gube čvrstoću te promijene boju.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply