Saunom protiv viška kilograma

Saunom protiv viška kilogramaOdlična mjesto za zimsko mršavljenje : Saunom protiv viška kilograma.

Sauna je poželjna tijekom zimskim mjeseci jer se pokazala uspješnom protiv gripe i prehlade, ali ujedno ubrzava metabolizam i pomaže pri skidanju viška kilograma.

Sauna se najprije pojavila u Finskoj, prije tisuću godina. Na taj način su Finci jačali organizam. Proveli bi određeno vrijeme u sauni i vrući bi se bacali u snijeg.

Temperatura u sauni je između 85 i 88 °C. našem organizmu potrebno je vremena da se navikne na tako visoke temperature. Pore se šire kako bi propustile toplinu, a tijelo se počinje znojiti jer isparavanjem vode snižava se tjelesna temperatura i organizam se dovodi u termičku ravnotežu. Nakon izlaska iz saune na hladniji zrak, organizam se ponovno mora prilagoditi u vrlo kratkom vremenu, pa se krvne kapilare sužavaju kako bi tijelo sadržalo tjelesnu temperaturu. Nagla promjena temperature aktivira metabolizam jer se on na neki način „bori“ i pokušava osigurati da se i dalje odvijaju pravilno sve tjelesne funkcije.

Tijekom proširenja pora, iz organizma puno lakše „odlaze“ svi toksini te se pročišćava. Krvotok se poboljšava, koža postaje čvršća i jača. Pročišćava se i dišni sustav, odnosno kvaliteta sluznice i zbog toga virus koji uzrokuju gripu i prehladu, puno teže dospijevaju u organizam.

Kako smo već napomenuli : Saunom protiv viška kilograma! Ubrzavanjem metabolizma već ste učinili puno za sagorijevanje kilograma. Sauna je naročito dobra za skidanje viška kilograma na trbuhu i butinama. Također, smanjuju celulit. Visoka temperatura u sauni pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma, pa i glavnih uzročnika celulita.

Prije odlaska u saunu, posjetite liječnika. Posebno osobe koje boluju od neke bolesti.

Izvor ; www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply