Sedam zlatnih pravila za pravilnu prehranu

zdravlje,prehrana,voće,povrće,alkohol,masti,kretanje,spavanjeDonosimo vam sedam pravila koji će vam pomoći da se hranite što zdravije. To su male natuknice koje će vam uvelike pomoći.

  1. Obavezno doručkovati –svako jutro doručkujte, doručak je najvažniji obrok koji osigurava da se osjećate u super  formi  tijekom cijelog dana.
  2. Konzumirati samo glavne obroke- pokušajte  se što više  koncentrirati na glavne obroke, nikako se ne preporuča da između obroka ubacujete brzu hranu poput slatkiša, ako već morate nešto ubaciti između obroka dajte prednost  svježem voću.
  3. Unositi onoliko hrane koliko je potrebno za održavanje tjelesne mase- ne jedite do te mjere da se prezasitite, jedite onoliko koliko Vam je potrebno. Jer ovdje ne vrijedi ono pravilo „ od viška glava ne boli“.
  4. Uzimati alkohol u ograničenim količinama- ukoliko konzumirate alkohol, koristite ga poslije glavnog obroka u umjerenoj količini.
  5. Obavezno se rekreirati- svakog dana ostavite  vremena za fizičku aktivnost, bolje će te se osjećati, bit će te zdraviji.
  6. Spavati 7-8 sati na dan- uvijek spavajte 7-8 sati, jer tako će te tijelu osigurati odmor, koji će se vidjeti na Vama, biti će te koncentriraniji , veseliji a samim time i zdraviji. Nedavno istraživanje je dokazalo-osobe koje spavaju 10 sati dnevno da žive 100 godina.
  7. Izbjegavati upotrebu duhanskih proizvoda-pušenje- nemojte upotrebljavati duhan i duhanske proizvode, dokazano je da to štetno djeluje. Osim što štetno djeluje na zdravlje, štetno djeluje i na Vaš novčanik.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.