Sendviči debljaju, a salate ne?

sendvič, debljanje, salate, mršavljenjeVećina nas je uvjerenja da sendviči debljaju, a salate ne. Nekako nam to zvuči logično. Međutim, američki nutricionist Earl Mindell kaže da to nije baš tako.

Prema gosp. Mindellu, obična salata od svježeg povrća, začinjena limunom, maslinovim uljem ili niskokaloričnim umakom dobar je izbor i nema puno kalorija. Ljudi pogrešno misle da je dobra i salata koju stave na svoj tanjur uzimajući je iz vitrine sa salatom, gdje je uz nekoliko listova zelene salate dodano puno komadića sira, maslaca, sjeckane šunke i tunjevine sa majonezom. Nije tako! Bilo bi bolje da ste umjesto navedene salate uzeli komad bijelog purećeg mesa na jruhu od cjelovitih žitarica, s gorušicom, zelenom salatom i rajčicom.

Stoga, slobodno se počastite sendvičima i nemojte misliti da debljaju. Kombinacijom pravilnih namirnica možemo ostati siti duže vremena i pojesti manje kalorije. Iako se prilagodba na pravilniju i zdraviju prehranu u početku čini jako komplicirana i teška, pogotovo jer stalno brojimo kalorije, ipak savjetujemo da budete uporni. Ipak, nakon nekog vremena to će vam postati rutina i nećete više brojati kalorije nego ćete uživati i imat ćete više energije.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply