Sjemenke lana – zdrava zamjena za čipi čips

Sjemenke lanaNe prođe niti jedan dan da u poslijepodnevnim satima ne pojedete čipi čips ili neki drugi slatkiš. Isprobajte sjemenke lana … Okus će vas ugodno iznenaditi ….

Čipi čips je jedna od namirnica koje su vašeg organizmu nepotrebne. Sadrže velike količine soli, pržene se u mastima koje su korištene bezbroj puta i ne sadrže nikakve hranjive tvar koje su potrebne organizmu. Čips je samo velika kalorija.

Za razliku od čipsa, sjemenke lana su posebnog okusa i pogodne su kao grickalice. Masnoće iz lana čak pridonose gubitku kilograma jer ubrzavaju metabolizam i pomažu pri izgaranju suvišnih masnoća. Dobre masnoće potiču skladištenje onoliko masti koliko treba, a nepotrebnu izbacuju vani. Sjemenke lana preporučamo i trudnicama jer sadrže i masnoće koje su važne za razvoj mozga fetusa.

Sjemenke lana, za razliku od čipi čipsa, pomažu zdravlju srca i krvožilnog sustava. Zbog prisutnosti omega-3 kiseline, smanjuju razinu lošeg kolesterola. Također, većina slanih gricklaice sadrže aditive koje uzrokuju probavne tegobe. Sjemenke lana poboljšavaju zdravlje debelog crijeva, smanjuju rizik od obolijevanja raka. Djeluju kao prirodni lubrikant, pa nećete imati problema ni s pojavom zatvora.

Isprobajte sjemenke lana. Zdravija su zamjena od kojih će vaš organizam imati velike koristi.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply