Smrznuti jogurt

Većina nas zamijenila je “domaće” jogurte sa smrznutim jer su ukusniji, bogatijeg okusa i nisu tako kiselkasti i uz to “sadrže” voće. Zadnjih nekoliko godina smrznuti jogurt je proglašen zdravom hranom, no je li to usitinu točno?

Premda većina vrsta smrznutog jogurta ima manje masnoća i kalorija nego mnoge vrste sladoleda, on ipak sadrži puno šećera. Osim toga ne sadržava istu količinu aktivnih kultura kao obični jogurt i nije toliko zdrav. Ne jedite previše smrznutog jogurta u lažnom uvjerenju da jedete zdravu hranu. Radije pojedite pola šalice čvrstog ili šalicu tekućeg jogurta. Također, prippazite na dodatke preljeva od vrhnja ili čokolade –  oni često imaju masnoće i kalorije.

Svakako preporučamo da sami u  svom domu pripravljate voće jogurte.

Osobama koje imaju problema s probavom, a vole voće jogurte, predlažemo recept :

  • 1 jabuka
  • 1 banana
  • pola šalice običnog tekućeg jogurta
  • žličica meda (poželjno domaćeg)

Sve to zajedno smiksajte i osigurali ste svom organizmu važne nutrijente za normalnu probavu. Inače, kombinacija meda i jogurta rješit će sve probleme s nadutošću, tako da ih možete miješati same bez voća.

Osobama koje žele smršavjeti, za doručak predlažemo miksanje bilo kojeg voća i jogurta. Zasitit će vas i ubrzati metabolizam.

Naučite sami pripremati voće jogurte i na taj način zaštite se od različitih aditiva koji se nalaze u smrznutim kupovnim jogurtima. Postoji mogućnost da vam upravo onu remete probavni sustav.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

 

 

 

Leave a Reply