Staračke pjege – uklonite ih prirodnim sredstvima

Staračke pjegePojavile su vam se staračke pjege na rukama i na licu? Staračke pjege uklonite prirodnim sredstvima …

Sasvim je prirodno da se s godinama pojavljuje staračke pjege na koži. Međutim, svaka osoba bi ih htjela ukloniti i to što prije. Prirodnim prepratima, koje ćemo vam preporučiti, trebat će određeno vrijeme da ih uklone. Budite strpljivi jer je uspjeh zajamčen.

  • Limunov sok

Dva puta dnevno nanesite na staračke pjege sok od limuna. Ovaj sok će ih postupno izblijediti.

  • Đumbir

Pomiješajte 10 g usitnjenog đumbir i ružinih latica sa 80 g broćike. Dvije žlice nastale smjese pomiješajte sa mlakom vodom da biste dobili pastu. Nanesite na staračku pjegu i ostavite da djeluje 30 minuta.

  • Mlaćenica

Staračke pjege možete ukloniti i nanošenjem mlaćenice.

  • Med

Pomiješajte jednu žlicu meda i jogurta. Nanesite na staračku pjegu i ostavite da djeluje 30 minuta. Zatim isperite. Dovoljno je mazati jednom dnevno.

Ljeti izbjegavajte jako sunce jer UV zrake dodatno pospješuju nastajanje staračkih pjega. Zapravo su krivi slobodni radikali koji utječu na nastajanje pjega. Osim pretjeranog izlaganja suncu, izbjegavajte nikotin i alkohol.

Prehrana za staračke pjege

Konzumirajte voće i povrće koje sadrži velike količine vitamina C i provitamina. Ne zaboravite na biljna ulja i žitarice koje sadrže vitamin E. Važan je i selen u orašastim plodovima i mahunarkama.

Uklanjanje staračkih pjega je dugotrajan proces, ali nemojte odustajati. Pripazite na namirnice i svakako svakodnevno koristite prirodna sredstva.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply