Što trebate znati o detoksikaciji?

detoksikacija, detoksikacijski program, jetra, čišćenje organizma, zdravlje, prehranaŽelite ubrzati metabolizam? Želite izgledati sjajno u haljini koju planirate odjenuti na vjenčanje sljedeći vikend? Većina vas čula za detoksikaciju. Znate li što je uistinu detoksikacija i kako je pravilno odabrati?

Najvažnija stvar koju morate imati na umu je da su svi detoksikacijski programi usmjereni na jetru. Priroda nam je dala taj savršeni detoksikacijski organ koji je odgovoran za uklanjanje svih toksina iz našeg tijela. Detoksikaciju tijela potrebno je vršiti tako da bismo pomogli jetri da se ne bi previše iscrpila.

Tijekom detoksikacije osiguravamo jetri sve potrebne hranjive tvari. Pomoći ćemo vam pri pravilnom odabiranju detoksikacijskog programa idealnog za vas.

1.      Planirajte jelovnik!

Potrebno je dan prije isplanirati što ćete jesti i piti sutra. Velika je vjerojatnost da ćete doći umorna s posla i spremit ćete nešto na brzinu. Nažalost, to su većinom jela koja su pržena. Stoga, dan prije isplanirajte i osigurajte sve namirnice jer čim uđete u svoj dom nakon posla znat ćete što spremiti za jelo.

2.      Što je najbolje jesti?

Puno voća i povrća. Za detoksikacijski program idealne su brokula, kelj, kupus. To su sve namirnice koje su bogate antioksidansima koji podržavaju enzime u jetri odgovorne za uklanjanje toksina.

3.      Ne zaboravite proteine!

Vaša jetra treba aminokiseline koje dobivate iz proteina. Jedite grah, orašaste plodove i sjemenke. Slobodne odaberite piletinu i ribu.

4.      Koju hranu treba izbjegavati?

Izbjegavajte šećer, gluten, alkohol, kofein te smanjite unos crvenog mesa.

5.      Dodajte u jelovnik suplemente koji će „pokrenuti“ jetru

Detoksikacije nije uspješna ako nema antioksidansa. Dodajte namirnice bogate vitaminima B skupine, aminokiselinama.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply