Stres povećava rizik od Alzheimerove bolesti

Alzheimerova bolest i demencijaSvi smo i svakodnevno pod stresom. Znanstvenici sve više pišu i govore o utjecaju stresa na zdravlje. Situacije je poprilično ozbiljna.

Žene koje doživljavaju svakodnevno stres u srednjim godinama u velikoj su opasnosti da obole od Alzheimerove bolesti i razviju demenciju.

Nemojte misliti da će se demencija pojaviti samo jedno jutro. To je jedan proces koji može trajati desetljećima. Istraživanja su pokazala da su najugroženija skupina žene koje su se suočavale s teškim životnim problemima kao što su razvod braka, gubitak posla, teške bolesti i zlostavljanja. Međutim, znanstvenici tvrde da nisu samo emocionalne traume glavni uzročnik razvoja demencije i Alzheimerove bolesti.

Stres utječe na odvijanje kemijskih procesa u organizmu koji potiču pojavu raznih upala koje nakon nekoliko godina uzrokuju Alzheimerovu bolest.

Iako ne možemo kontrolirati ono što se događa oko nas, trebali bismo pokušati u kaosu se malo pobrinuti za sebe. Potrebno je stvoriti sigurno mjesto u svom životu. Podrška obitelji i prijatelja može imati veliki pozitivni učinak na vas kroz teška vremena.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply