Stresan posao vas može ubiti

stres,posao,zdravlje,nervoza,imunitet,krvi tlakZnanstvena istraživanja su pokazala da stres povećava rizik od nastanka brojnih bolesti, a ovo istraživanje to iznova potvrđuje.

Španjolski znanstvenici su otkrili da stres negativno utječe na način na koje tijelo razgrađuje mast i povećava razinu lošeg kolesterola.

Stručnjaci već godinama iznova ponavljaju da su vodeći uzročnici kardiovaskularnih bolesti pušenje, nepravilna prehrana, sjedilački način života i pretilost. Stres te faktore čini još gorima, a u konačnici može uzrokovati prijevremenu smrt.

Znanstvenici su proučavali vezu između stresa na radnom mjestu i postotku masti koje tijelo razgrađuje. U istraživanju, koje je objavljeno u časopisu ‘Scandinavian Journal of Public Health’, je sudjelovalo 90000 radnika.

Radnici, koji su izjavili da su na radnom mjestu izloženi povećanoj razini stresa su imali povećanu razinu lošeg (LDL) kolesterola, ali i triglicerida.

“Ovo istraživanje pokazuje da konstantna izloženost visokoj razini stresa može uzrokovati prijevremenu smrt”, izjavio je voditelj istraživanja dr. Carlos Catalina.

U današnje vrijeme je izloženost stresu u sve većim količinama, stoga je iznimno važno da usvojite neke od tehnika opuštanja, a stručnjaci predlažu one koje su se pokazale najučinkovitijima:

  • Aromaterapija
  • Masaža
  • Tjelovježba
  • Maženje ljubimaca
  • Slušanje glazbe
  • Topla kupka

Izvor: Centar-zdravlja.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.