Svinjetina na vašem stolu? Saznajte da li je konzumirati ili ne!?

Svinjetina na vašem stolu? Saznajte da li je konzumirati ili ne!?sti iz vašeg domaćinstvaSvinjetina je postala sinonim za masnoću. Međutim, je li uistinu tako nezdrava?

U našoj je tradiciji upravo sada razdoblje za tzv kolinje. U različitim krajevima Hrvatske ima i različite nazive sam postupak.

Vjerojatno ste u dosta članaka čitali o raznim znanstvenim istraživanjima koji su provedena, kako je svinjetina nezdrava i sve što uzrokuje kod čovjeka je srčane bolesti. Savjetuje se u potpunosti izbacivanje ove vrste mesa, a naročito svinjske masti. I tako se većina osoba odrekla ovog ukusnog mesa, a dosta mladih osoba smatra da je ovo meso Fuj!

Starije osobe su bolje upoznate koliko je svinjetina važna za organizam, pa i svinjska mast.

Činjenice o svinjetini

  • Većina dijelova svinje su relativno nemasni
  • Odličan je izvor vitamina i minerala
  • Nema veliku kalorijsku vrijednost.

Jedan svinjski kotlet ima 165 kalorija i 8 grama masnoće, i to uopće ne zvuči loše. Svinjetina je doličan izvor vitamina A i željeza te je odličan izvor vitamina B-skupine, cinka i folne kiseline.

Vitamini i minerali koje sadrži svinjetina bitni su za pravilan rad organizma. Također, svinjetina se preporuča trudnicama jer sadrži folnu kiselinu koja je važna za razvoj fetusa i koja pomaže pri sprječavanju urođenih defekata djece. Dok vitamin B6 i cink jačaju organizam.

Ne znam jeste li primjerili kako naši stari nisu imali problema s alergijama. Znate li zašto? Zato jer su koristili svinjsku mast. nakon izbacivanja svinjske masti iz kuhinje, naglo je porastao broj osoba koje imaju problema s alergijama.

Stoga, savjetujemo osobama koje imaju ozbiljnih zdravstvenih problema s alergijama da postupno uvode svinjsku mast u svoju prehranu i vrlo brzo će primijetiti kako se simptomi smanjuju.

Ali, ipak vodite računa koliko je jedete. Kao i sve ostalo, jedite u umjerenim količinama. Neka vam svinjetina bude za ručak, a za večeru lagana povrtna juha.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply