Hrane li se današnji tinejdžeri zdravo?

prehrana tinejdžeraSvjedoci smo da su nove generacije tinejdžera ili premršave ili pretile. Nažalost, sve je manje tinejdžera s normalnom tjelesnom težinom.

U medijima se sve više promiče zdrav način života, međutim, istraživanja su pokazala da ipak jako mali broj tinejdžera pazi na svoj način prehrane. Naravno, važna je i činjenica da većinu stvari o zdravom načinu života, učimo od naših roditelja.

Mlade se potiče da više vježbaju, odnosno da više zavole tjelesni, manje gledaju televiziju i provode manje vremena pred kompjuterom.

Istraživanja su pokazala :

  • Indeks tjelesne mase veći je kod tinejdžera, nego kod tinejdžerica
  • Djevojke jedu više voća i povrća
  • Dječaci ne preskaču doručak, dok djevojke da
  • Djevojke jedu više slatkiša, dok dječaci više piju zaslađena pića
  • Tjedno vježbaju manje od sat vremena.

Istraživanje ne donose baš najbolje vijesti jer i sami možemo primijetiti na ulicama da nove generacije uglavnom konzumiraju brzu hranu i pojedu voće jednom tjednom. Na nama starijima je da ukažemo mladim generacijama koliko je prehrana zapravo važna. Ne radi se o izgledu nego o njihovom zdravlju. Naročito kada živimo u vremenu u kojem ima sve više oboljelih od raka. Broj mladih osoba oboljelih id raka je u porastu. Iz vrlo jednostavnog razloga, ne daju organizmu ono što mu je potrebno da se borbi protiv raznih nametnika.

Odlučite se za zdrav način života već danas i podržite i naučite svoju djecu što da piju i ujedu!

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply