Uklonite herpes uz pomoć ljute paprike – čili

Riješite se herpesa pomoću čilijaČesto imate problema s herpesom? Uklonite herpes uz pomoć ljute paprike zvane čili.

Botaničko ime čilija je Capsicum frutescens, što u prijevodu znači „grizem“ jer ova paprika uistinu grize. Čili sadrži tvar koja se naziva kapsaicin koji mu daje ljuti okus. Upravo ta tvar čini čili jednim od najboljih za olakšavanje bolova, ali isključivo samo za vanjsku primjenu.

Imate li problema s herpesom ili artritisom ili crveni osip kože, koristite čili. Također, čili će vam pomoći s učestalim glavoboljama. Kapsaicin potiče oslobađanje endorfina u mozgu, koji ima sličan učinak na bol kao morfij.Čim zagrizete čili, osjetit ćete u ustima val vrućine, koji smiruje živce, koliko god vam se to činilo nevjerojatno.

Čili paprika je bogata betakarotenom te vitaminom C. Čili će u vrlo kratkom periodu pomoći osobama koje imaju problema s kolesterolom. Trebali bi ga konzumirati i srčani bolesnici jer su istraživanja pokazala da sprječava nastajanje krvnih ugrušaka.

Želite li izbjeći prehladu ili gripu, konzumirajte što više čilija jer otapa sluzi i pročišćava dišne putove. Pomoći će osobama koje boluju od bronhitisa.

Čili također može pomoći pri održavanju tjelesne težine, odnosno vitke linije, jer ubrzava metabolizam. Nakon što se pojeli ljutu papriku, znojite se, a to je znak da vaš metabolizam ubrzano radi.

Čili je iznimno dobar za vaše zdravlje. Svakako neka postane dio prehrane.

Upozorenje

Čili paprika može pogoršati hemoroide i postojeći čir. Suprotno raširenom vjerovanju, jako začinjena hrana ne šteti zdravom želucu niti uzrokuje čir. Osim toga, perite ruke prije nego što dotaknete lice ili oči, nakon što se rezali čili jer veoma peče.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply