Vitamini u kremama i losionima

Vitamini u kremama i losionimaUšli ste u drogeriju i ugledali ste novu kremu za lice s vitaminima. Oduševljeno je kupujete, no jeste li sigurno da su vitamini u kremama i losionima korisna za vaše zdravlje?

Svi želimo da nam koža izgleda predivno, da nema na našem licu nikakvih akni, prištića, upala … Želimo da lice izgleda svježe. Osobe s problematičnom kožom znaju nakon nekog vremena postati očajne te teže kupovanju raznih krema. Najnovija „moda“ je kupovanje krema za lice i losiona s raznim vitaminima.

Vitamini su doista potrebni našoj koži, ali rješenje ne leži u vitaminima koji se dodaju kremama. To su tzv. sintetski vitamini. Svaki vitamin ima svoju kemijsku formulu što znatno olakšava kemijskoj industriji da ih proizvede u laboratoriju. Vitamin E u namirnicama ne može se nikako usporediti sa sintetskim vitaminom E.

Konzumiranjem namirnica bogatim vitaminom E, organizam adsorbira količinu koja mu je potrebna, a višak izbacuje vani.

Prilikom nanošenja losiona na kožu dolazi do adsorpcije sintetskih vitamina u krvotok. I nažalost, oni ostaju u krvotoku. Povećana koncentracija vitamina u krvotoku svakako nije korisna za vaše zdravlje, dapače može vam ga ugroziti.

Preporučamo vam korištenje krema i losiona na biljnoj bazi, međutim, potreban je oprez i pri takvom odabiru. Prethodno se dobro informirajte o proizvođaču. Zahtijevajte da u potpunosti proizvođači iznose cijelu listu sastojaka koje koriste.

I zapamtite, što ne možete pojesti i nemojte nanositi na lice. Ljepota dolazi iznutra. Imate li problematičnu kožu, promatrajte određeno vrijeme pažljivo koje namirnice konzumirate. Vjerujte mi, u vrlo kratkom roku ćete zamijetiti što vam smeta, ali također informirajte se koji su vitamini važni za kožu i u kojim namirnicama se nalaze.

Ipak, zdravlje i prehrana idu zajedno, a s njima i ljepota.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply