Vježbajte u prirodi! Zdravije je!

vježbanje, prirodaOdlučili ste da želite zdravije živjeti. Pretpostavljamo da ste se već unaprijed raspitali u koju teretanu da se učlanite. Mi vam preporučamo : Nemojte vježbati u teretani, nego u prirodi!

Već pri samom ulasku u teretanu osjećate blagi pritisak jer na neki način, vježbanje gledate kao neku novu obavezu u zatvoren prostoru. Dok, vježbanje u prirodi će vas opustiti i čak nećete ni osjetiti tu novu „obvezu“.

Prirodna okolina sama od sebe već opušta. Cvrkut ptica i zelenilo oko vas, dodatno će vas ohrabriti i potaknuti da što više vremena provodite vani. S vremenom ćete lakše osmisliti koje vježbe raditi. U početku će to biti trčanje, kasnije planinarenje, … Bez obzira koje vježbe radite, najvažnije je da postanete aktivniji.

Vježbanje u prirodi podrazumijeva neravno tlo, što dodatno aktivira mišiće. Ponajviše će vam biti zahvalna vaša kralježnica. Nemojte zaboraviti rastezanje, ali ono ne mora biti klasično, kao u teretani, primjerice možete se penjati na stablo, preskakati preko potočića, …

Osim što će priroda u vama probuditi kreativnost, ojačat će vam imunitet. Vježbanje na svježem zraku pojačava cirkulaciju, organizam dobiva više kisika, a samim time vas opušta i uklanja posljedice stresa.

Nemojte odustati od vježbanja i kad stignu hladniji dani. Kad su vani niske temperature, organizam „otapa“ masnoće da bi se zagrijao.

Recesija je učinila svoje i osjećamo posljedice. Međutim, pomalo nas vraća starim korijenima kada smo više vremena provodili u prirodi. Uštedite, ali se i zabavite vježbajući u ugodnom društvu.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply