Vježbanje nas čini sretnijima!

vježbanje, sretniji, stres, dopamin, anksioznostVeć nam je poznato da je vježbanje zdravo. Koristi nam da skinemo višak kilograma, čini nas fizičkim jačim te pomaže nam da ostanemo mladoliki.

Međutim, ono što često zaboravimo je činjenica da nas vježbanje čini sretnijima. Teško za povjerovati, naročito kad se osjećamo tako umorno i iscrpljeno nakon vježbanje, ali ipak je istina.

Tijekom vježbanja oslobađaju supstance u mozgu koje nas čine sretnima

Dopamin, supstanca koje odgovorna za osjećaj sreće, zapravo je neurotransmiter u mozgu. Osim sreće daje i osjećaj zadovoljstva.

Mnoga istraživanja su pokazala, kako smo striji, smanjuje se koncentracija dopamina. Stoga je potrebno i u starijim godinama baviti se nekom tjelesnom aktivnošću.

Rješava vas stresa

Ne samo da će vam vježbanje ukloniti stres, nego će vam zajedno sa znojenjem ukloniti sve brige. Redovno vježbanje uvelike će vam pomoći i uklanjaju stresa i njegovih posljedica.

Vježbanjem trenirate svoje srce i uravnotežujete hormone. Dovoljnim vježbanjem zapravo ćete pomoći svom organizmu da u budućnosti bolje podnosi stresne situacije.

Povećava vam količinu energije

Nema sumnje da postoje dani kad vam se stvarno ne da vježbati i to je najmanje važna stvar u vašem životu.

Bez obzira koliko ste umorni nakon dugog radnog dana ipak pokušajte natjerati sami sebe da malo vježbate. Nakon vježbanja imat ćete više energije, nego prije vježbe.

Sljedeći put kad natjerate sami sebe da ustanete s fotelje, recite samo sebi da ćete imati više energije tijekom ostatka dana. i bit ćete sretniji!

Povećati će vam samopouzdanje

Vjerojatno ste, kao i većina ljudi, nezadovoljni svojim izgledom. To vam uvelike utječe na samopouzdanje koje ima veliki utjecaj na sve aspekte života.

Vježbanjem će se vaše tijelo transformirati i odmah ćete imati veće samopouzdanje. Ne samo da će vježbanje utjecati na vaš izgled, nego će vas činiti jačima, neovisnima i više sigurnima u sebe.

Oslobađa vas anksioznosti

Patite li od anksioznosti, vježbanje je lijek za vas.

Nedavna istraživanja pokazala su da vježbanje utječe na raspoloženje osoba koje imaju problema s anksioznošću. Učinci su jednaki onima na psihoterapiji.

Stoga, VJEŽBAJTE!

Liječi nesanicu

Imate problema sa spavanjem? Prestanite piti tablete za spavanje i vježbajte.

Svakodnevna aktivnost poboljšava spavanje. Oslobađanje dopamina i ravnoteža hormona idealni su uvjeti za dobar san. Nakon dobrog sna, znati ćete bolje kako iskoristiti dan.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply