Voda odnosi masne naslage

vodaJeste li znali da svakodnevna konzumacija dvije litre vode dnevno otapa masne naslage? Saznajte kako voda to čini …

Dolazimo iz vode i sastojimo se od vode. Naše tijelo se sastoji od 75 % vode. Voda održava sve naše tjelesne funkcije. Pomaže pri radu srca, krvotoka i bubrega, izbacuje iz organizma štetne tvari, hladi nas pri vrućini, podmazuje sve zglobove i služi za otapanje svih hranjivih tvari.

Potrebno nam je oko dvije litre vode dnevno da bi naš organizam sve obavio. Koliko je voda djelotvorna, primjetit ćete na vašoj koži, ukoliko je budete pili u preporučenim količinama. Koža postaje dobro prokrvljena i smanjuje se mogućnost razvoja upala i pojave bora.

Voda ubrzava metabolizam. Ne pijete li dovoljno vode, debljate se. Voda pridonosi mršavljenju jer ublažava osjećaj gladi. Pri sagorijevanju masnoća, nastaju kisele tvari, slobodne masne kiseline. Bubrezi će ih brže izlučivati ako dobiju više vode. Voda je odgovorna i za opskrbu stanica kisikom.

Izbjegavajte slatke napitke i voćne industrijske sokove. Oni će vam samo pojačati glad i pretvorit će se u masne naslage na bokovima. Pri mršavljenju nemojte piti ni alkohol. Energiju iz alkohola organizam pretvara u masno tkivo. Dok se jetra bavi alkoholom, masne naslage se skupljaju.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply