WiFi štetan za zdravlje

Nasa istrazivanja Naslovna flash rotor

zdravlje, WiFi

Tehnologija se razvija jako brzo, posljednjih godina. Čak, tako brzo da se ne uspije odmah provjeriti kakvi su njeni učinci na naše zdravlje. No, potvrđeno je : WiFi štetan za zdravlje.

No, činjenica je da nam se mobiteli previše vremena nalaze u rukama. Na neki način smo postali ovisno o njima, naročito sad kad imamo i mobilni internet. WiFi djeluje štetno na naše zdravlje. Što smo više izloženi, to smo više ugroženi. Postoje posljedice svakodnevnog zračenja i ne bi ih se trebalo zanemariti.

 1. Nesanica

Ne samo da vas stalno pretraživanje na internetu tijekom noći održava budnima, nego i elektromagnetski valovi mobilnih uređaja remete elektromagnetske valove organizma, koliko vam god to zvučalo smiješno. Naše tijelo i priroda oko nam ima svoje karakteristične valove. To su tzv. prirodni elektromagnetski valovi koji imaju slabije frekvencije od primjerice WiFi. Stoga nam WiFi remeti pravilno funkcioniranje te otežava da tonemo u san. Ako ste jedna od osoba koje spavaju uz mobitel, razmislite o tome da ga premjestite u dnevni boravak jer ozbiljno ugrožavate vaše zdravlje te vam nesanica može postati ozbiljan zdravstveni problem.

       2. Loša koncentracija i problemi u ponašanju

Istraživanje provedeno u Danskoj pokazalo je da su djeca koja spavaju blizu mobitela i sličnih uređaja u kućanstvu, imaju problema s koncentracijom. Istraživanje provedeno u Francuskoj je ukazalo na činjenicu da djeca izložena višim frekvencijama elektromagnetskih valova imaju probleme u ponašanju jer se ti valovi apsorbiraju u moždane stanice. Što je veća izloženost, to je veći rizik od oštećenja.

       3. Neplodnost kod muškaraca

Kod muškaraca javlja se još jedan zdravstveni problem, a to je neplodnost. Nosite li prečesto mobitele u džepu, ugrožavate zdravlje spermija. Konstantna izloženost visokim frekvencijama usporava pokretljivost spermija.

WiFi je štetan za zdravlje, iako to većina organizacija i udruga ne želi priznati. No, liječnici diljem svijeta su zabrinuti i smatraju to velikim problemom jer su naša djeca od samog rođena previše izložena raznim zračenjima. WiFi uzrokuje ozbiljne poremećaje :

 • povećava rizik od obolijevanja raka
 • slabi imunološki sustav
 • povećava rizik od alergija
 • povećava rizik obolijevanja od autizma
 • uzrokuje povećan rast kancerogenih stanica.

Kako smanjiti izloženost i spriječiti štetno djelovanje WiFi?

 1. Smanjite upotrebu mobitela. Koristite ga isključivo samo onda kada morate. Ako ste trudnica, izbjegavajte maksimalno korištenje mobitela. Neka se mobitel nalazi u drugoj prostoriji dok ga ne koristite.
 2. Wireless uređaje nemojte držati u spavaćoj sobi. Tijekom noći ih ugasite. I svakako, imajte što manje takvih uređaja u vašem domu.
 3. Uklonite sve elektroničke uređaje iz spavaće sobe.
 4. Nemojte koristiti baby monitore jer svoje dijete već od kolijevke izlažete nepotrebnom zračenju.

Navesti ćemo vam neke uređaje koji su štetni za zdravlje :

 1. Mobiteli
 2. Suvremene televizije
 3. Baby monitori
 4. Bežični internet
 5. Električni pokrivači
 6. Električne četkice za zube
 7. CD i DVD playeri
 8. Fluorescentna svjetla.

Pazite na vaše zdravlje i imajte u vašem domu što manje nepotrebne suvremene tehnologije.

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Članak napisala : Ivana Piteša, mag.ing.chem.

Refrence :

– http://www.stethnews.com/0525/turn-off-your-wifi-if-you-want-to-live-longer/

– http://www.progressivehealth.com/emf-radiation-disrupts-sleep.htm

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.