Započnite dan s voćem!

Započnite dan s voćemZapočnite dan s voćem! To će potaknuti vašu podsvijest da tijekom ostatka dana birate pravilnije i zdravije namirnice!

Već je odavno poznata činjenica, kako započnete dan tako će i završiti. E, pa tako je i biranjem namirnica. Istraživanja su pokazala da osobe koje započnu dan s voće, biraju i zdravije namirnice u ostatku dana.

Američki znanstvenici su odlučili što čovjeka potiče na zdravu, odnosno nezdravu prehranu. Problem nije u hranu, već u redoslijedu biranja, odnosno uzimanja namirnica.

Pripremate li za doručak slaninu i pržena jaja, velika je vjerovatnost da ćete nastaviti birati masniju i prženu hranu. Također, veliki izbor namirnica na stolu, nije dobra opcija. Vaš doručak se treba sastojati od „ciljanih“ namirnica. Prije odlaska na počinak, informirajte se o pravim namirnicama za doručak. Ujutro ćete odmah znati što želite i što će vam potaknuti metabolizam da brže „radi“.

Pripravljene namirnice je malo kompliciranije upakirati i ponijeti na posao. Dok je voće vrlo jednostavno ponijeti. Nema ništa bolje nego krenuti u novi radni dan sa voće. Uklonit će umor i povećati vam količinu energije. Ujutro je najbolje birati namirnice kao što je jabuka, banana i naranča. Kombinacija ovog voća održava sitost malo duže vremena. Nećete osjećati potrebu za stalnim grickanjem.

Voće za doručak se prepouča i osobama koje su odlučila prestati s pušenjem. Vitamini i minerali iz voća, več će od samog jutra početi „čistiti“ organizam od štetnih tvari koje ste godinama unosili u svoj organizam.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply