Zašto neke osobe nikad ne boluju od gripe?

Zašto neke osobe nikad ne boluju od gripe?Svake godine bolujete od gripe? Saznajte zašto neke osobe nikad ne boluju od gripe …

Nije vas zaobišla niti jedna sezona gripe i vjerojatno već idu na živce neke osobe koje nikad ne boluju od gripe, ali ujedno se pitate koja je njihova tajna. Nabrojat ćemo vam nekoliko tajni koje će vam pomoći da i vi postanete jedan od članove grupe osoba koje se nikad ne razbolijevaju :

Dovoljna količina sna

San je izrazito važan za zdravlje jer tijekom spavanja organizam se oporavlja od stresnog dana. već vam je poznato da stres slabi imunitet, dok ga san oporavlja. Također, slobodno odspavajte i pola sata nakon dolaska doma s posla.

Pileća juha

Ubacite li u svoju pileću juhu dosta sezonskog povrća, dobili ste veliku količinu „boraca“ protiv gripe. Osobito je važna riječ sezonsko povrće, jer je upravo priroda omogućila i osigurala potrebne nutrijente za sezonu gripe.

Češnjak

Niste baš ljubitelj češnjaka i ne sviđa vam se miris? E, pa mi vam predlažemo da ga tijekom sezone gripe što više konzumirate. Češnjak „ubija“ sve viruse koji napadaju vaš organizam.

Vježbanje

Najvažnija činjenica vježbanja je zapravo znojenje. Znojenjem se organizam rješava svih štetnih tvari, uključujući i viruse. Ako ste već oboljeli od gripe predlažemo vam da se saznojite jer to je siguran lijek protiv gripe. Međutim, u slučaju da ste bolesni, nemojte vježbati, nego se pokrijte sa što više pokrivača jer ćete se tako najbrže početi znojiti.

Vitamin C

Limun, naranča, mandarina, … samo su od nekih namirnica koje su bogate ovim vitaminom i njihova je sezona.

Ne zaboravite prati ruke

Razne viruse gripe i prehlade najčešće „skupimo“ u trgovačkim centrima. Odlučite li nešto pojesti i popiti u centrima, prvo operite ruke. Virusi ostaju na površini odjeće, obuće te ostalih predmeta.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply