Zdrave grickalice za posao

zdrave grickalice

Izvor slike : oekoleo.de

Na posao nosimo grickalice, paštete, narezak, …, sve ono što ne moramo spremati i što možemo vrlo brzo pojesti za vrijeme kratke pauze. Nažalost, većinom se radi o nezdravim namirnicama koje su pune kalorija i aditiva te uzrokuju probavne smetnje.

Predložit ćemo vam zdrave grickalice za posao koje će vas osigurati sitost dok se ne vratit u vaš dom gdje ćete pripremati pravi obrok, a ujedno će i zadovoljiti potrebe vaše organizma vitaminima, mineralima i proteinima.

Zdrave grickalice za posao

  1. Krastavci i jogurt

Idealna su namirnica za vrijeme vrućih dana jer osiguravaju vašem organizmu dovoljne količine vode koje gubite znojenjem. Na poslu ih možete kombinirati i sa grčkim jogurtom. Vrlo lagan i zdrav obrok koji vam neće zauzeti previše mjesta u torbi.

  1. Hrskavi slanutak

Hrskavi slanutak je mnogima postao ukusna grickalica. Pripremiti ga možete dan prije posla, kada budete slobodni. Najprije ga prokuhajte i dodajte svoje omiljene začine (papar, curry, … ). Stavite u pećnicu na 180 °C i neka se peče 40-50 minuta, ovisno o tome koliko hrskavo volite.

  1. Čokolada

Dobro ste pročitali, čokolada! Birajte samo malo zdraviju verziju, odnosno čokoladu koja u sebi sadrži 70 % kakaa, malo sjemenki i žitarica. odlična zdrava grickalica za popodnevne sate.

  1. Mix suhog voća i orašastog voća

Napunite malu posudicu s poklopcem sušenom bananom, marelicom, grožđicama u kombinaciji sa orasima, lješnjakom, bademom, … mix koji možete grickati tijekom cijelog radnog vremena. Znam da vam ovaj mix nije baš najdraži, ali pokušajte, svakako vam je korisniji od čipsa, smokija, …

  1. Voćni jogurt

Jogurt će zadovoljiti vaš organizam sa korisnim bakterijama. Samo pripazite sa voćnim jogurtima, radije kupite običan jogurt i pomiješajte ga sa svojim najdražim voćem. Na taj način ćete izbjeći umjetne arome i okuse. I svakako birajte prave jogurte, odnosno, pripazite da u sebi nemaju škroba.

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply