Zdravo gubljenje kilograma

kologrami, zdravo, gubljenjeCilj svake dijete je izgubiti kilograme što na prirodniji način. Nemojte vjerovati različitim marketinškim trikovima, ponajviše ne onima koji vas uvjeravaju da postoji magično piće ili frape, tablete ili biljka koje će vam skinuti kilograme, bez ikakve tjelesne aktivnosti.

  1. Uvijek dajte prednost dijeti koja vremenski više traje  i koja u sebi uključuje fizičke aktivnosti. Pokušajte vježbati 2-3 puta tjedno, a ostatak vremena pokuašjte se što više kretati. Nemojte ići na posao autom, ako možete ići pješke. Također, nemorate ići liftom, izaberite stepenice.provodite više vremena s vašom obitelji u prirodi.
  2. Tijekom dijetalne prehrane uvijek ubacite više prehrambenih vlakana, vitamina i minerala, a to možete pronaci u voću i povrću.
  3. Neke studije govore da kiselo-lužnatost organizma je jako bitno, jer ukoliko  više ubacujete kiselu hranu,  a manje  lužnatu doći ce do umora organizma i samim time više će te jesti.
  4. Izbjegavajte jesti masnu hranu i kontrolirajte unos nekvalitetnih kalorija (čokolada, grickalice, brza hrana).

Mi ćemo vam na kraju ipak preporučiti kada odlučite smršavjeti, ne birajte drastične dijete i što je najvažnije nemojte se izgladnjivati. Trebate jesti, ali u manjim količinama i više se kretati. Ne gledajte na dijetu kao samo cilj u kojem želite postići određenu tjelesnu težinu, nego kao promjenu prehrane. U tome leži rješenje gubitka kilograma. Kada poželite čokoladicu ili čips, ne gledajte koliko ima kalorije, razmislite koliko ima aditiva i št sve mogu učiniti vašem zdravlju.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply