Zeleni čaj

Zeleni čaj, imunitet, mršavljenje, štitnjačaPijte zeleni čaj za doručak, ručak i večeru. Ubrzat ćete metabolizam i smršavjeti.

Preko 4,000 godina Kinezi piju ovaj čaj. Znanstvenicima je bila zanimljiva činjenica kako Kinezi tako dugo žive i za svoje godine su odličnog zdravlja. Stoga su ispitivali zelei čaj i otkrili :

  1. Bogat je antioksidansima

Zeleni čaj je iznimno bogat antioksidansima, posebno grupom koja se naziva katehini. Katehin je moćniji od vitamina C i E u zaustavljanju oštećenja stanica.

  1. Dobar je za srce

Zeleni čaj smanjuje količinu lošeg kolesterola u krvi, a povećava količinu dobrog. Također, dokazano je da jača krvne stjenke.,

  1. Smanjuje rizik od bolesti štitnjače

Američki znanstvenici utvrdili su da je zeleni čaj iznimno dobar za štitnjaču. Naročito je uspješan u sprječavanju pretjeranog rada štitnjače-hipertenzije.

  1. Smanjuje obujam struka

Zeleni čaj je odličan za „otapanje“ sala na trbuhu. Potrebno ga je piti ujutro, prije ručka i navečer.

  1. Sprječava bore

Zeleni čaj je bogat vitaminom E koji uništava slobodne radikale koji uzrokuju ubrzano starenje kože.

  1. Detoksicira tijelo

Upravo je ovo svojstvo razlog zašto Kinezi tako dugo žive i zdravi su. Konzumiranje zelenog čaja svakodnevno je zapravo svakodnevna detoksikacija organizma. Dakle, uklonite sve toksine iz vašeg organizma i ne dopustite da se uopće nakupljaju u vašem organizmu.

  1. Poboljšava probavu

Tisućama godina kineski liječnici preporučuju svojim pacijentima zeleni čaj. Naročito onima koji imaju problema s probavom. Za lošu probavu potrebno ga je piti tri puta dnevno.

  1. Pomaže vam da smršavite

Zeleni čaj ubrzava metabolizam. Ubrzanjem metabolizma lakše gubite kilograme.

  1. Ojačajte imunitet

Flavonoidi prisutni u zelenom čaju, jačaju imunitet.

Iskoristite ljekovita svojstva zelenog čaja. Istovremeno ćete mršavjeti i jačati svoj imunitet!

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply